Skoči na glavno vsebino

Državno tekmovanje Šolski plesni festival

V sredo, 1. 6. 2022, je na OŠ Polhov Gradec potekalo državno tekmovanje v Šolskem plesnem festivalu. Tudi naša šola se je z zmago na regijskem tekmovanju uvrstila na ta velik dogodek. Dekleta so tekmovala v dveh kategorijah: solo in šolska produkcija.

V kategoriji šolskih plesnih produkcij se je predstavilo 9 točk iz vse Slovenije – iz vsake regije samo najboljše. V nastopih smo videli marsikaj in sodniki so se lahko odločali med zelo živopisanimi in različnimi točkami. Po napetem pričakovanju, ko je 18 plesalk stiskalo pesti, nam je uspelo neverjetno. Stopili smo na stopničke in z lastno koreografijo Life in a suitcase osvojili 2. mesto ter postali državni podprvaki.

Naša šola pa je sodelovala tudi v kategoriji SOLO (hip hop, pop in latino), kjer je bila letos velika konkurenca: sodelovalo je 27 šol ter 80 najboljših plesalk iz vse Slovenije. Med njimi jih je bilo 6 iz Petrovč: Neja Švec, Aneja Končnik Perpar, Vita Vozelj, Iris Stopar, Amelie Dejak in Sofija Ermakova. V hudi konkurenci so dokazale, da je na naši šoli ples izjemnega pomena. Svečano vam sporočamo, da imamo na naši šoli DRŽAVNE PRVAKINJE, saj si je ekipa priplesala 1. mesto v državi!!! OŠ Petrovče je letos postala najbolj plesna šola v Sloveniji.

Vsem plesalkam iskreno čestitamo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost