Skoči na glavno vsebino

Šolsko tekmovanje ŠPF

Minulo sredo, 20. 3. 2024, so se naše plesalke in plesalci krepko potili: imeli so namreč šolsko tekmovanje v Šolskem plesnem festivalu.

Plesalci in plesalke 2. in 3. triade so se s hip hopom, popom in latinom predstavili strogi žiriji, ki so jo sestavljale: gospa Anita Seles Držan, gospa Helena Turnšek, gospa Sergeja Dvornik, gospa Tana Sutaj, gospa Tamara Tavčar, gospa Maja Bubik Polovšak ter plesna koreografa Tadej Oprešnik  in Vanesa Krenker. Tudi registrirane mlade plesalke: Zara Kajtna, Anja Aristovnik, Uma Marija Kainz in Pia Gostečnik so bile članice žirije. Tekmovanje je torej potekalo pod budnim očesom 12 sodnikov.

Naloga sodniške ekipe je bila v vsaki skupini izbrati 6 najboljših ter eno rezervo, ki bodo našo šolo zastopali na regijskem tekmovanju. Pa poglejmo, kdo je prepričal žirijo in bo član letošnje ŠPF ekipe.  

V 2. triadi je v tekmovanju sodelovalo 39 otrok, ki so se trudili po svojih najboljših močeh. Letos se je Petrovčanom prvič pridružilo tudi sedem plesalk iz podružnične OŠ Trje. In katerih šest je žirijo najbolj prepričalo in bo OŠ Petrovče zastopalo na regijskem tekmovanju? Sodniki so ocenili, da bodo OŠ Petrovče na regijskem tekmovanju zastopale:

Alina Fister, 6. a

Ota Jelen, 4. aT

Evita Sraka, 5. b

Mila Siter, 5. aT

Iva Moškotevc, 6. a

Ja, prav ste našteli … samo 5 jih je. Dve tekmovalki sta namreč imeli enako število točk. Obe se bosta pripravljali na tekmovanje in tik pred zdajci bo odločeno, katera bo tekmovala in katera bo rezerva. In kdo sta ti dve plesalki? To sta:

Naja Ferjan iz 4.b in Ajda Grobelnik iz 5.aT.

Vsem zmagovalkam ter tudi vsem ostalim tekmovalkam in tekmovalcem, ki ste se vsi res odlično odrezali, iskreno čestitamo.

In kako je bilo v 3. triadi? 21 plesalk in plesalcev se je potegovalo za nastop na regijskem tekmovanju in vsi so se zelo potrudili, kar je razvidno tudi iz seštevka točk, ki je bil pri vseh zelo visok. Težko nalogo so imeli sodniki, ampak zdaj je odločeno. In komu je uspelo? V ekipo za regijsko tekmovanje so se uvrstili:

Iva Erjavec, 8. a

Blažka Beltram, 7. a

Iza Marčič, 8. a

Eva Sladič, 7. a

Lia Ašenberger, 8. b

Hana Skarlovnik 7. b

Rezerva pa je letos Tara Passero iz 7. b.

Vsem, ki ste zbrali dovolj poguma, da ste sodelovali na šolskem tekmovanju, čestitamo in smo zelo ponosni na vas.

Zdaj pa bomo stisnili pesti za vse naše plesalke in plesalce, ki bodo plesali na regijskem tekmovanju, ki bo potekalo 15. maja na OŠ Hruševec v Šentjurju.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost