Skoči na glavno vsebino

Atletsko tekmovanje

V torek, 24. 9. 2019, je v Celju na atletskem štadionu Kladivar potekalo ekipno področno tekmovanje osnovnih šol višje stopnje, ki se ga je udeležila tudi naša šola.

Učenci smo se po četrti uri zbrali na stopnišču pred telovadnico. Tam smo se pogovorili o tekmovanju, nato pa odšli na kosilo. Odhod avtobusov je bil ob 12:00.

Tekmovali smo v skoku v višino in daljino, teku na 60 m, 300 m in 1000 m, metu vorteksa in krogle ter v štafeti. Najprej so bili na vrsti skoki in tek na 60 metrov, nato meti in tek na 300 ter 1000 metrov in nazadnje še štafeta. Vsi učenci smo se potrudili po svojih najboljših močeh. Ob koncu je sledila razglasitev treh najboljših šol med dečki in nato še med deklicami. Tako je tretje mesto med dečki osvojila OŠ Hudinja, na drugo mesto se je povzpela OŠ Ob Dravinji Slovenske Konjice, prvo mesto pa je osvojila 1. OŠ Žalec. Našim fantom so se za las izmaknile stopničke in so zasedli odlično četrto mesto. Med deklicami je tretje mesto osvojila OŠ Petrovče, drugo mesto je zasedla 1. OŠ Žalec, na najvišjo stopničko pa se je povzpela OŠ Polzela.

Med vsemi šolami v Sloveniji smo bile deklice 36. z 12.436 osvojenimi točkami. Dečki pa so bili 38. s 13.299 osvojenimi točkami.

Po razglasitvi vseh rezultatov smo se zadovoljni odpravili domov.                                                                                                                                                                                      

Monika Sušin, 7. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost