Skoči na glavno vsebino

Zadnji izziv v projektu NOČ BRANJA

Na OŠ Petrovče je tudi letos potekal projekt NOČ BRANJA in v ponedeljek, 6. 6. 2022, smo učenci in mentorji opravili še zadnji izziv. Letošnja osrednja tema našega projekta je bila POGUM in ob tokratnem adrenalinskem izzivu smo ga vsi morali zbrati veliko, da smo uspešno opravili s plezanjem, padanjem in spuščanjem po vrveh.

Ampak začeli smo bolj umirjeno … Pogumno smo se podali med stare stene skrivnostnega dvorca Novo Celje in si ogledali likovno razstavo z naslovom: Dialog: Fantastika – Geometrija ali Preteklost in Prihodnost v igri Realnosti. Navdušeni nad videnim, smo se po ogledu zbrali v dvorani dvorca in ostali pri umetnosti in ustvarjanju, le da smo se tokrat podali v pesniške vode.  Vsakdo izmed nas je poiskal pesem z naslovom na črko P (P kot pogum, saj veste). Slišali smo vse od Prešerna do Pedenjpeda in se ob nekaterih pesmih prav zabavali.

Nato pa nas je čakal še adrenalinski del! S pomočjo rebusov smo se razdelili na ekipo JUNAKOV in ekipo POGUMNEŽEV. Opremili smo se za plezanje in spuščanje po  vrveh, globoko vdihnili in zbrali ves svoj pogum, nato pa čisto vsi opravili oba izziva. Medsebojno smo se spodbujali in se skupaj veselili uspehov.

Po končanih adrenalinskih dejavnostih smo se okrepčali s picami in si nabrali moči, da smo v skupinah sestavili še tri rape z naslovom Pogum ter v glasbenem slogu dokazali, da skupaj zmoremo marsikaj. Zdaj lahko nedvoumno zatrdimo, da učenkam in učencem OŠ Petrovče ne manjka poguma in so kos vsakemu izzivu!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost