Skoči na glavno vsebino

KOPALNO-BRALNI NAGRADNI IZLET

Čez celo leto je na naši petrovški šoli potekalo Bralno popotovanje – tekmovanje za najbolj bralni razred. Letos je v drugi triadi zmagal 4. B, v tretji triadi pa 8. A in za nagrado smo na predzadnji šolski dan, tj. 21. 6. obiskali celjski bazen.

Ob desetih smo se zbrali in se z vlakom odpeljali do Celja. Nato smo se sprehodili do bazena, se preoblekli in si našli senco. Sončna krema je bila obvezna, ker so bile temperature zelo visoke. Posladkali smo se s sladoledom, pojedli šolsko kosilo in se špricali v bazenu. Seveda pa smo morali preizkusiti tudi tobogan … Ob treh smo se ponovno zbrali in se odpravili proti železniški postaji. Po prihodu nazaj v šolo smo se dogovorili, da bomo z branjem začeli že poleti in se spet odlično odrezali na bralnem popotovanju naslednje leto. Bila je zelo zabavna in osvežujoča izkušnja, ki bi jo z veseljem še ponovili.

Maša Lesjak, 8. a

Kot vsaka šola, je tudi naša, OŠ Petrovče, imela letos bralno značko. Na koncu leta sta bila izbrana en razred iz druge in en razred iz tretje triade, ki sta prebrala največ knjig. Zmagovalna razreda sta šla na celjski bazen z vlakom. Zmagovalci so bili učenci 4. b razreda in učenci 8. a razreda.

Ko smo prispeli do postaje, smo do bazenov šli peš. Takoj ko smo prispeli, smo se preoblekli v kopalke in odšli plavat, še prej pa so učitelji povedali 4. b razredu, da ne smejo v globok bazen. Zelo smo se zabavali, ko smo se potapljali, škropili, spuščali po toboganih in seveda plavali. Kosilo so nam pripeljali s kombijem in po njem smo šli igrat odbojko, seveda tisti, ki smo želeli. Po odbojki smo si šli kupit kakšno malenkost za posladkat. Spet je sledilo plavanje, a na žalost smo se po tem že morali preobleči in oditi na železniško postajo.

Ko je bil čas, da izstopimo iz vlaka, so pred postajo starši nekatere učence že čakali, drugi so šli domov peš, po tretje pa so prišli starši pred šolo. Vsem je čas hitro minil.

Kaya Doler Tosič, 4. b

V petek, 21. 6. 2024,  smo 4. b in 8. a razred obiskali kopališče Celje. Z nami so odšle tri učiteljice in en učitelj. Tja smo odšli zato, ker smo bili najboljši v bralni znački.

Najprej je bila zjutraj na šoli proslava, nato pa smo se ob desetih odpravili proti železniški postaji. Vlak pa je prišel deset čez deset. Iz vlaka smo izstopili že prvič, ko se je vlak ustavil, in sicer pri celjski srednji šoli. Potem pa smo imeli še deset minut hoje do celjskega bazena. Ko smo zagledali hotel Faraon, smo že vsi vedeli, da je za njim bazen in da se bo naša hoja zdaj končala. Na bazenu nam je učitelj Peter najprej povedal nekaj pravil uporabe bazena.  Nato pa smo se odšli v garderobe preobleč v kopalke. Preden pa smo šli v bazen, smo si na travi pogrnili brisače in se namazali s sončno kremo. 8. in 4. razred se nismo kopali skupaj, saj smo bili 4. razred v nižjem bazenu. Na bazenu sta bila 2 tobogana. Po eni uri kopanja so nas poklicale učiteljice, da naj gremo iz bazena, ker se gremo posladkat. Večina si je naročila sladoled. Nekateri pa so si naročili pico, limonado, sok … Potem pa smo se odšli nazaj kopat. Čez nekaj časa nam je hišnik pripeljal kosilo. Kasneje smo odšli nazaj do naših brisač in se spet namazali s kremo. Sledilo je naše zadnje kopanje. Čez približno 2 uri smo odšli nazaj do brisač in se tudi tam preoblekli. Vsi smo se počakali in nato spet petnajst minut hodili do železniške postaje. Na železniški postaji smo čakali deset minut. Ko smo prišli z vlakom nazaj do petrovške železniške postaje, smo šli peš do šole. Tam so nas že čakali naši starši, saj je bila ura že pol štiri. Mislim, da je bil ta dan vsem všeč. 

Brina Kovač

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost